Blog Fixie People

Din culisele Fixie People

din culisele fixie people Din culisele Fixie People

Povestea Fixie People a început chiar înainte ca fondatorul să ia în calcul această posibilitate. Și cum orice poveste are o narațiune care se derulează și se împletește armonios cu personajele, tot astfel, și Fixie People merge după același tipar. Totul a pornit în 2014, atunci când protagonistul nostru și-a redescoperit pasiunea pentru ciclism. De aici și până la conturarea ideii de business, nu a mai durat mult. 

Ce inseamnă Fixie People și de unde vine aceasta asociere de cuvinte?

Denumirea nu a fost aleasă întâmplător. Robert era și încă este pasionat de tot ce înseamnă bicicletă. Așadar, în 2014 a început să achiziționeze biciclete cursiere second-hand, accesorii și alte componente, pe care le-a restaurat și convertit în ceea ce numim noi, bicicletă fixie.

motobecane 76 Din culisele Fixie People                                                              Prima bicicleta fixie, asamblată de Robert, din piese second-hand și alte componente

Însă, ca în orice altă poveste, a întâmpinat și dificultăți. La scurt timp a realizat că pe piața locală nu există un magazin dedicat cu piese pentru biciclete fixie. Atunci, i-a venit ideea de business, aceea de a fonda un magazin online, cu focus pe vanzarea de biciclete fixed gear (fixie), single speed, componente, accesorii și echipament sportiv, iar în 2015 visul a devenit realitate. De ce Fixie People și nu altă denumire? Cu sigurantă, cu mult brainstorming și entuziasm, însă componenta “fixie” din titlu era deja scrisă în stele. S-a dorit ca titlul să fie jucăuș, ludic, să te ducă cu gândul la un grup de prieteni, la socializare, la o destinație care să aducă oamenii împreună, la un loc pentru pasionații de fixie. Totodată, s-a luat în considerare și conceptul de „party people”, folosit adesea la petreceri. Bun venit, Fixie People!

Misiunea Fixie People

Suntem cu toții martorii încălzirii globale, iar una din cauze suntem chiar noi, oamenii! Planeta noastră are nevoie de noi! Bicicleta, ca alternativă de deplasare, în detrimentul mașinii personale, nu poluează și contribuie la reducerea emisiilor de gaze, mai ales în orele de vârf. Haideți să pedalăm pentru planeta noastră! Promovăm un stil de viață sănătos! Alege să faci și tu parte din schimbare, iar planeta ne va mulțumi.

Cu cine colaborează Fixie People?

Înainte de a spune DA, provocării Fixie People, am facut mult research și am selectat cu atenție brandurile cu care urma să colaborăm. De câte ori avem ocazia, testăm fiecare produs astfel încât să putem face cele mai bune recomandări clienților noștri.

Pentru noi contează foarte mult feedback-ul lor, ne ajută să ne îmbunătățim serviciile și să le anticipăm nevoile. Din scena marilor branduri cu care lucrăm, putem aminti brandurile internaționale 8Bar, Pure Fix, Cinelli, State Bicycle Co., Constantine, precum și producătorii locali de componente și accesorii pentru biciclete, respectiv Șnur, wOOdwish și OONA. Toate aceste branduri au personalitatea lor unică, iar bicicletele sunt construite la o calitate premium. 

Cine face parte din echipa Fixie People și cine coordonează toată activitatea?  

Dacă în povești există prinți și prințese, ei bine, la noi în echipă îl avem pe Robert, aka The Architect, Giorgiana, aka The Creator, Alex, aka The Mechanic și Alin, aka The Artist. Nu avem baghetă magică, însă energia, optimismul și dorința de a face lucrurile ca la carte, nu ne lipsesc. Suntem pasionați de ciclism (unul din noi, mai are de câștigat câteva bătălii 😊) și  chiar dacă perioada aceasta am rămas ACASĂ, găsim mereu portițe pentru un stil de viață sănătos. Tot ce putem spune este că adrenalina pe care o simți atunci când înfrunți traficul pe o bicicleta fixie nu se compară cu niciun alt sentiment. Pur și simplu, ești în permanență conectat cu bicicleta!