Blog Fixie People

7 Avantaje ale bicicletei! Pedalează și tu pentru un mediu curat!

beneficii ale bicicletei 1 7 Avantaje ale bicicletei! Pedalează și tu pentru un mediu curat!

Potrivit lui Albert Einstein, viața e ca mersul pe bicicletă: ca să îți menții echilibrul, trebuie să te miști în permanență!

MUST-HAVE sau NICE TO HAVE?

Tu, din ce categorie faci parte? Din categoria persoanelor care dețin deja o bicicletă sau din categoria celor care își doresc să facă o achiziție, dar care încă se mai gândesc? Indiferent din ce tabără aparții, este important de reținut faptul că bicicleta aduce după sine o multitudine de beneficii.

1. Cu bicicleta, faci economie!

Pe bune, chiar așa este! Dacă mâine ai deadline de plată pentru taxele și impozitele mașinii, ei bine, stai liniștit și relaxează-te, bicicleta nu răspunde în fața termenelor de plată! Astfel, spre deosebire de mașină, prietena noastră pe 2 roți, da, la bicicletă facem referire, nu folosește combustibil și nu necesită costuri mari de întreținere, în cazul în care are nevoie de reparație. Ce să mai spunem despre faptul că nu întampini probleme cu locul de parcare și că o poți depozita ușor în interiorul casei sau al garajului!

2. Transporți fără griji obiectele personale!

Bicicleta poate sa fie un adevarat vehicul de transport. Fie că optezi pentru un coș de lemn, pentru o geantă dublă sau chiar pentru un porbagaj clasic, îți poți transporta obiectele personale (portofel, chei, haină de ploaie, alimente, etc.) fără griji. Bicicleta poate fi accesorizată cu ușurință și are capacitatea de a livra produse cu o greutate totală de pâna în 30kg, poate chiar mai mult dacă vorbim de un cargo bike.

3. Mersul pe bicicletă ține caloriile la distanță!

Dacă și ție îți dau bătăi de cap caloriile, trebuie să știi că bicicleta este una dintre metodele cele mai ieftine și mai ușoare la care poți recurge atunci când vrei să slăbești. Conform cercetătorilor, în medie, o oră de pedalat este echivalentul a 700 de calorii. Interesant este faptul că vei pierde în greutate nu doar atunci când mergi pe bicicletă, dar și după finalizarea cursei pentru că bicicleta îți reglează metabolismul. Este foarte ușor: tu pedalezi, iar bicicleta lucrează în favoarea ta! Cu puțin efort, poți ajunge la kilogramele dorite!

4. Sănătatea, mai înainte de toate!

Prevenirea este cel mai bun tratament, astfel bicicleta te ajută să ai o stare generală bună, fie că vorbim despre sănătatea fizică sau cea mentală. Printre beneficiile asupra sănătății enumerăm: risc scăzut de boli de inimă, sistem digestiv accelerat, creșterea flexibilității musculare, îmbunătățirea posturii, creșterea imunității, risc scăzut de diabet, îmbunătățirea circulației sângelui, scăderea colesterolului. În plus, cu cât pedalezi mai mult, cu atât vei combate efectele unei vieți sedentare, precum obezitatea, vei reduce stresul și vei stimula producerea endorfinelor (hormonii fericirii). Există studii de specialitate care susțin că ciclismul are efecte pozitive și asupra insomniilor astfel încât o sesiune de pedalat de circa 20-30 de minute poate sa îți asigure un somn liniștit.

5. Contribui la sănătatea planetei!

Jungla urbană, predominată de mijloacele de transport poluante este, cu siguranță, una dintre principalele cauze ale scăderii calității aerului. Folosind zilnic bicicleta în detrimentul mașinilor, ajuți la eliminarea noxelor, atât de nocive pentru noi, oamenii, precum și pentru planeta noastră. Ciclismul, ca alternativă de deplasare, contribuie la scăderea poluării, iar circulația rutieră în marile orașe s-ar reduce considerabil.

6. Petreci timp liber cu cei dragi!

Bicicleta ne aduce mai aproape de cei dragi! Petrecem timp de calitate cu ei, zâmbind împreună și pedalând pentru a deveni mai sănătoși! Indiferent că optați pentru o plimbare în parc sau pentru un traseu montan, alegeți echipamentul potrivit pentru fiecare activitate! Iar dacă ajungeți într-un oraș pe care nu îl cunoașteți, dar vreți să îl descoperiți, o puteți face pedalând! Cu siguranță, veți găsi un centru de închiriat biciclete!      

7. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă!

Indiferent dacă ești copil, adult sau persoană vârstnică, ciclismul se adresează tuturor! Beneficiile acestui sport nu țin cont de vârsta! Atunci când pedalăm, întreg organismul nostru este pus în mișcare, iar efectele pozitive sunt cele care ne determină, de cele mai multe ori, să practicăm acest sport!